nudimo vso pozornost in domačnost

Doživetja

Na kmetiji pri Martinovih vam nudimo številne aktivnosti za vse generacije. Vsi, ki si želijo doživeti pristno kmečko življenje, lahko sodelujejo pri kmečkih opravilih, za ljubitelje kulinarike pa nudimo tudi tečaje pridelave domače marmelade in peko domačega kruha.Tudi za otroke je poskrbljeno, saj lahko na kmetiji hranijo in „crkljajo“ domače živali, jezdijo konje in osličke. Na voljo pa imamo tudi tobogan, gugalnice, peskovnik, igrišče za mali nogomet.

Poleg vseh doživetij, ki jih nudi kmetija sama, obiskovalce vedno znova navdušijo turistične točke v okolici, ki tako lokalnemu prebivalstvu, kot tudi turistom, nudijo obilo doživetja, užitkov in nepozabnih trenutkov.
IMG_6639IMG_6697(1)IMG_6708IMG_6631IMG_6809igriščeIMG_6566IMG_6676pobiranje krompirjakraveosliPriMartinovih_2-4pekakruhakrškopoljcipujskoza Mimikrškopoljski prašičimartin in ovcestara hiša in kegljiščevožnja s traktorjem

Razvajanje v bazenu na kmetiji

294156791_560234379092912_1942138241812700494_n Z veseljem vam sporočamo, da je odslej možno kopanje tudi pri nas za vse hišne goste.
Imamo bazen! 

Dobrodošli!

Kolesarske poti in pohodništvo

Čudovita okoliška narava ponuja urejene kolesarske poti, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji pohodništva.

Neokrnjena narava v neposredni bližini je idealna za vsakodnevne sprehode in sproščanje na svežem zraku, za tiste kondicijsko bolj pripravljene goste, pa je pohod na bližnji hrib Cirnik (624 m.n.v.), odličen izziv.

Poti do omenjenega hriba pa so priljubljene tudi med ljubitelji gorskega kolesarjenja, ki si želijo adrenalinske izkušnje.  

Pogledi na sončne griče, ki nas pustijo brez besed.

V Brežicah in okolici vas pričakuje ogromno poti, ki vas popeljejo v osrčje nedotaknjene narave. Podajte se na katerega izmed okoliških hribov in si ob poti oglejte številne naravne in kulturne znamenitosti.
Priporočamo tudi obisk katere izmed tematskih pešpoti ali učnih poti.
 

Grad Brežice in Mokrice

3061 Grad Brežice

Ljubitelji zgodovine in muzejev lahko obiščete posavski muzej (grad) Brežice, ki se nahaja 6 km od naše kmetije.

Prvotni grad Brežice so za upravne in obrambne namene verjetno v 12. stoletju sezidali Salzburžani. V 16. stoletju je bil grad večkrat požgan in porušen, predvsem leta 1515 v vseslovenskem kmečkem uporu.

Leta 1529 so začeli gradnjo nove renesančne utrdbe in jo dokončali leta 1601, v času lastništva Franca Galla Gallensteina. Večino 17. stoletja je bil v posesti Frankopanov, v 18. stoletju pa ga je plemiška družina Attems spremenila v bivalni dvorec z baročno poslikano Viteško dvorano, stopniščem in kapelo.

Po drugi svetovni vojni, od leta 1949, v gradu deluje Posavski muzej Brežice. 
Pisna zgodovina gradu Brežice sicer sega v sredino 13. stoletja. 

Grad Brežice je prostor za poroke v eni najlepših baročnih dvoran, koncerte, razne kulturne prireditve in slovesnosti, dogodke, prireditve, delavnice.

V pritličju, ob vstopu na grajsko dvorišče, se od junija 2018 nahajata recepcija in muzejska trgovina, kjer obiskovalci dobijo prve infomracije o muzeju in gradu.

Grad Brežice privablja z edinstveno, impozantno in v celoti poslikano dvorano, ki je prvovrstna baročna galerija z bogato mitološko vsebino - Viteška dvorana. Posklikava je avtorsko delo slikarja slovenskega rodu, Frančiška Karla Remba (1675–1718), ki se je v tedanjem Rheinu mudil med letoma 1702 in 1703. Na banjastem prehodu stene v strop si sledijo prizori iz grško-rimske mitologije oz. Ovidovih metamorfoz, ki hkrati ponazarjajo štiri elemente. 
Več: https://www.pmb.si/

Grad Mokrice

8 km stran od kmetije se nahaja znameniti Golf grad Mokrice, ki je primeren tako za izletnike kot za ljubitelje golfa. 
Pri gradu Mokrice se sredi stoletnih grajskih gozdov na 47 hektarih razprostira igrišče za golf z 18 polji. Igralna polja sledijo naravni konfiguraciji dolenjskih gričev in ponujajo pogled na razgibano gričevnato pokrajino.

Urejena so med gozdovi in slikovitimi nasadi hrušk. Prečkajo 200-letni angleški park in igralca preizkušajo z vrsto naravnih ovir, med katerimi je tudi jezero. Veličasten pogled na grad se odpre na 10. igralnem polju. Igra se konča pri klubski hiši za golf.
Več: http://mokrice-castle.com/si/

 

Ogled repnic Bizeljsko

222 Na Bizeljskem (15 km stran) si lahko ogledate repnice, stare več kot dvesto let, in nekatere med njimi živijo še danes. V lesku tisočerih kristalčkov rjavo-rumenega peska se preteklost srečuje s sedanjostjo.

Repnice so jame, skopane v kremenčevem pesku, ki ga je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje.

Kostanjeviška Jama

65102797_gr651680 Kostanjeviška jama leži ob vznožju Gorjancev, ki jih označuje razgiban kraški teren s krednimi apnenci.Tu so padavinske vode, podzemni vodni tokovi in tektonski premiki skozi tisočletja ustvarjali prečudovite sigaste tvorbe pravljičnih oblik.

Oddaljenost od kmetije: 15km.

Več: http://kostanjeviska-jama.com/

Reka Krka in ribolov

vesljanje po Krki V bližini kmetije teče reka Krka, kjer lahko najamete kajake ali kanuje, ter se tako podate v vodni izlet. Tudi kopalci lahko pridete na svoje, saj je ob reku urejenih kar nekaj kopališč.

Ribiči in vsi ljubitelji narave vabljeni na bregove lovnih rek v občini Brežice (Krka, Sava in Sotla) ter ob gramoznice in ribnike (Vrbina, Cola, Boršt, Prilipe, Mokrice in ribnika za Opekarno), ki vam bodo zaradi svojega zanimivega značaja in raznovrstnosti ponudili nepozabno doživetje.