nudimo vso pozornost in domačnost

Doživetja

Na kmetiji pri Martinovih vam nudimo številne aktivnosti za vse generacije. Vsi, ki si želijo doživeti pristno kmečko življenje, lahko sodelujejo pri kmečkih opravilih, za ljubitelje kulinarike pa nudimo tudi tečaje pridelave domače marmelade in peko domačega kruha.Tudi za otroke je poskrbljeno, saj lahko na kmetiji hranijo in „crkljajo“ domače živali, jezdijo konje in osličke. Na voljo pa imamo tudi tobogan, gugalnice, peskovnik, igrišče za mali nogomet.

Poleg vseh doživetij, ki jih nudi kmetija sama, obiskovalce vedno znova navdušijo turistične točke v okolici, ki tako lokalnemu prebivalstvu, kot tudi turistom, nudijo obilo doživetja, užitkov in nepozabnih trenutkov.
IMG_6639IMG_6697(1)IMG_6708IMG_6631IMG_6809IMG_6566IMG_6676pobiranje krompirjakraveosliPriMartinovih_2-4pekakruhakrškopoljski prašičimartin in ovce

Razvajanje v bazenu na kmetiji

bazen 1 Z veseljem vam sporočamo, da je odslej možno kopanje tudi pri nas za vse hišne goste.
Imamo bazen! 

Dobrodošli!

Kolesarske poti in pohodništvo

Čudovita okoliška narava ponuja urejene kolesarske poti, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji pohodništva.

Neokrnjena narava v neposredni bližini je idealna za vsakodnevne sprehode in sproščanje na svežem zraku, za tiste kondicijsko bolj pripravljene goste, pa je pohod na bližnji hrib Cirnik (624 m.n.v.), odličen izziv.

Poti do omenjenega hriba pa so priljubljene tudi med ljubitelji gorskega kolesarjenja, ki si želijo adrenalinske izkušnje.  

Grad Brežice in Mokrice

3061 Ljubitelji zgodovine in muzejev lahko obiščete posavski muzej (grad) Brežice, ki se nahaja 6 km od naše kmetije.

Vidite lahko baročno kapelo, oddelek za arheologijo, etnologijo, viteško dvorano, barok, novejšo zgodovino, galerijo Franja Stiplovška, spomenike …

8 km stran od kmetije se nahaja znameniti Golf grad Mokrice, ki je primeren tako za izletnike kot za ljubitelje golfa.

Ogled repnic Bizeljsko

222 Na Bizeljskem (15 km stran) si lahko ogledate repnice, stare več kot dvesto let, in nekatere med njimi živijo še danes. V lesku tisočerih kristalčkov rjavo-rumenega peska se preteklost srečuje s sedanjostjo.

Repnice so jame, skopane v kremenčevem pesku, ki ga je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje.

Kostanjeviška Jama

65102797_gr651680 Kostanjeviška jama leži ob vznožju Gorjancev, ki jih označuje razgiban kraški teren s krednimi apnenci.Tu so padavinske vode, podzemni vodni tokovi in tektonski premiki skozi tisočletja ustvarjali prečudovite sigaste tvorbe pravljičnih oblik.

Oddaljenost od kmetije: 15km.

Reka Krka

Reka-Krka3 V bližini kmetije teče reka Krka, kjer lahko najamete kajake ali kanuje, ter se tako podate v vodni izlet. Tudi kopalci lahko pridete na svoje, saj je ob reku urejenih kar nekaj kopališč.

Kot vsaka reka tudi Krka nudi prostor za ribolov.   

Ostala turistična infrastruktura

1409 Poleg omenjenega, imate na voljo sproščanje ob reki Krki.

Ta nudi številna vodna doživetja, med drugim tudi SUPanje, spust s kajakom ali kanujem, ipd. 

Možen tudi ogled Kostanjeviške jame, repnic na Bizeljskem in naravnega rezervata Jovsi.