nudimo vso pozornost in domačnost

O kmetiji

Naša lesena hiša je stara najmanj 250-300 let in je pod spomeniškim varstvom. Že iz preteklosti je bila kmetija usmerjena v samooskrbo. Ko se je izkazalo, da zgolj kmetijska proizvodnja ni več donosna, smo pričeli uvajat spremembe. Sprva smo obnovili staro leseno hišo in v njej uredili prostore za turistično dejavnost.

Vodilo na naši kmetiji, je pridelati čim več domače hrane in jo gostom pripraviti po starih kmečkih receptih. Skozi leta razvoja, se je pokazala potreba po ureditvi prenočišč. Danes kmetije ne obiskujejo samo domači gostje, ampak tudi gosti iz Evrope in ostalih celin. Kmalu smo pričeli z bolj profesionalno pridelavo vin – razširili smo vinograde in zgradili novo vinsko klet. Sedaj se lahko pohvalimo tudi z lastno blagovno znamko cvička, ki je poznana širom Slovenije.

Poleg gostov, ki pri nas bivajo, pa imamo tudi goste, ki pridejo zgolj na kosilo, slavja ali druge zabave za zaprte družbe. Vsakemu gostu se posvetimo in mu nudimo vso pozornost ter domačnost. Iz tega razloga z vsemi gosti navežemo prijateljske odnose – prideš kot gost, odideš kot prijatelj.

Pri delu na kmetiji sodeluje celotna družina, tradicija pa se ohranja in predaja iz roda v rod.  

stara hiša in podkapelicasleme4stara hiša in pod 2IMG_7017IMG_7034IMG_7039IMG_7060IMG_6535IMG_6518IMG_6414IMG_6408

Domači

Untitled-1 V delo na kmetiji je vpeta vsa družina.

Gospodar Franc je zadolžen za naše živali, vinogradništvo, vinarstvo, ter za vsa poljedelska opravila. Priskoči tudi na pomoč kot natakar in nato goste popelje še v klet na degustacijo.

Njegova desna roka je žena Milena, ki skrbi prvenstveno za lačne želodčke naših gostov in nas, domačih. Njena velika ljubezen je vrt, kjer zraste veliko odlične na biodinamičen način pridelane zelenjave.

Prva od štirih otrok je Ana Marija, ki pomaga v vinogradu, na travniku in pomaga v kuhinji, kjer je že od vsega začetka natakarica. Po poklicu je inž. Vinogradništva in vinarstva, saj ljubezen do trte in rujne kapljice goji že od otroštva.

Sledi ji Alenka, ki prav tako pomaga staršem v vinogradu, na travniku. Pomaga tudi v kuhinji in izvrstno hrano rada prinese na mizo.

3. po vrsti je Martin Jožef. On skrbi predvsem za to, da gostom ni dolgčas, igra na diatonično harmoniko in iz nje izvablja neverjetno lepe melodije. Kot kaže, bo on nasledil našega očeta Franca in popeljal kmetijo novim izzivom in idejam naproti.

Na koncu, ne smemo pozabiti na Andreja. Je najmlajši od štirih otrok, igra na kitaro, tako, da goste navdušujeta dva domača muzikanta. Njegova naloga je vodenje in razkazovanje živali po kmetiji. Zelo rad krmi živali in se vozi z traktorjem. Na kmetiji boste opazili zajčnik, ki ga je naš Andrej naredil sam, po svojih načrtih.

Praznovanja

IMG_6831 Za Vas pripravimo bogato slavnostno pojedino (malice, kosila, večerje, pokušine vin)... s hrano, pridelano na naši kmetiji v povezovanju z odlično domačo kapljico.

Na voljo je jedilnica v stilu starega lesenega "poda", kjer so včasih mlatili žito z razstavljenim orodjem in pripomočki, ki sprejme do 60 oseb.

Zavrteli pa se boste lahko tudi ob poskočnih zvokih domačih muzikantov.