nudimo vso pozornost in domačnost

Vprašanja / rezervacije

Za vse informacije ali rezervacije nas lahko pokličete na številko: 07 49 61 057 ali 041 381 271.
Informacije in rezervacije lahko zahtevate tudi preko spletnega obrazca.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Sporočilo ni poslano. Prosimo, preverite podatke

Vino

V naši družini je ljubezen do vinogradništva že od nekdaj prisotna in tako danes, v sodobno opremljeni vinski kleti, pridelujemo različne vrste vin, za katera smo bili tudi nagrajeni. Eden od nazivov, ki smo jih prejeli, je bil „kralj cvička“ leta 2012.  Imamo tudi lastno blagovno znamko cvička imenovano Martinovi, katero poznajo po številnih krajih v Sloveniji.

K dobri jedi, se prilega kozarec izbranega vina, da vse skupaj poveže v okusno celoto. Pri izboru vin, vam bomo z veseljem svetovali, saj si želimo, da doživite popoln kulinarični užitek.
IMG_6777IMG_6785IMG_6772IMG_6752IMG_6726IMG_6711IMG_6775IMG_6502

Vinska klet

IMG_0316 Vinska klet je bila zgrajena leta 2000, saj smo nujno potrebovali večji prostor za shranjevanje vin.

Danes je klet sodobno opremljena z raznimi pripomočki, ki delo v kleti močno olajšajo ( el. preša, vinifikatorji, el. črpalke…). V rodbini naše družine, Martinovih je vinogradništvo že od nekdaj prisotno.

Vsi rodovi so radi delali v vinogradih in jeseni še raje trgali sladke sadove, ki so kasneje postali vino.

Imamo veliko ljubezen do vinogradništva in vinarstva, saj nas ta spremlja že dolgo. Tržno gledano je vinarstvo na kmetiji pridobilo večji razmah v zadnjih 20. letih, ko je kmetijo prevzel  gospodar Franc z družino.

Vinogradi

Cviček

IMG_0310 Je zvrst rdečega vina, ki se prideluje iz rdečih sort grozdja žametne črnine (70 %), modre frankinje (10 %) in belih sort grozdja (20 %), med katerimi prevladuje kraljevina.

Rdeče in bele sorte grozdja se tako v pravilnem sorazmerju zlivajo v čudovito harmonijo. Cviček je po sestavi eden najbolj blago dišečih in svojevrstnih vin v Sloveniji. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo (8,5 % do 10,0 vol. %), z nekoliko višjimi skupnimi kislinami, in je kot takšen edinstven in neponovljiv proizvod tako v slovenskem kot v svetovnem merilu.

Je svetlo rdečkaste barve z rubinastim odtenkom, sveže sadne arome, ki ima poudarek na rdečih sadežih (maline, češnje, rdeči ribez in nežnega, svežega, živahnega, očarljivega okusa.

Že od nekdaj so nekateri zdravniki priporočali cviček ob jedi, nekaterim bolnikom s sladkorno boleznijo, z malo želodčne kisline in s povišanim krvnim tlakom.

Cviček lahko degustirate ob obisku naše kmetije. Za dodatne informacije ali naročila nas pokličite na
07 49 61 057 ali pošljite sporočilo.

Modra frankinja

IMG_0312 Je rdeče sortno vino, ki ga izoblikujejo podnebne razmere, tla, rastišče, način predelave grozdja ter kletarjenje mošta oz. vina. Pri nas je po kakovosti glavna rdeča sorta ravno modra frankinja, saj daje odlična rdeča vina. Zelo prijetna je kot mlado vino pa tudi z daljšim zorenjem daje intenzivno obarvana krepka vina, s sortno značilnim vonjem in blagimi tanini.

Vino ima okoli 12,0 vol% alkohola, diskreten saden okus in prijetno svežino, ki se s staranjem dolgo zadrži. Odlikuje jo tudi velika vsebnost antioksidantov, še posebej resveratrola. Resveratrol znižuje splošno stopnjo holesterola in zvišuje blagodejno visoko lipoproteinsko gostoto (HDL), ki varuje srce. Istočasno tudi preprečuje rakava obolenja, zato je zmerno uživanje modre frankinje še posebej priporočljivo.

Modra frankinja se postreže pri temperaturi 16-18 C k suhomesnatim jedem, divjačini in k slovenskemu narodnemu jedilniku.

Modro frankinjo lahko degustirate ob obisku naše kmetije. Za dodatne informacije ali naročila nas pokličite na
07 49 61 057 ali pošljite sporočilo.

Martinov'c

Sauvignon

Rumeni muškat