nudimo vso pozornost in domačnost

Vino

V naši družini je ljubezen do vinogradništva že od nekdaj prisotna in tako danes, v sodobno opremljeni vinski kleti, pridelujemo različne vrste vin, za katera smo bili tudi nagrajeni. Eden od nazivov, ki smo jih prejeli, je bil „kralj cvička“ leta 2012.  Imamo tudi lastno blagovno znamko cvička imenovano Martinovi, katero poznajo po številnih krajih v Sloveniji.

K dobri jedi, se prilega kozarec izbranega vina, da vse skupaj poveže v okusno celoto. Pri izboru vin, vam bomo z veseljem svetovali, saj si želimo, da doživite popoln kulinarični užitek.
vina MARTINOVI - doživi Dolenjsko v kozarcuIMG_6777IMG_6726cvičekIMG_6502IMG_6785IMG_6711naša vina

Vinogradi

vinograd Naši vinogradi so na treh vinorodnih gričih; Sleme, Stankovo in Vitovec. 

Mikroklima oz. rastišče pa je tisto, ki specifično definira naše vinograde.

Vinorodna lega Sleme je obrnjena na jugozahod. Prvi vinograd na tej legi smo zasadili leta 2006. 
V tem vinogradu so posajene sorte: Modra frankinja, Rumeni muškat, Sauvignon, Žametna črnina.

Vinska klet

Vinska klet je bila zgrajena leta 2000, saj smo potrebovali večji prostor za shranjevanje vin.

Danes je klet sodobno opremljena z raznimi pripomočki, ki delo v kleti močno olajšajo. V rodbini naše družine, Martinovih je vinogradništvo že od nekdaj prisotno.

Vsi rodovi so radi delali v vinogradih in jeseni še raje trgali sladke sadove, ki so kasneje postali vino.

Imamo veliko ljubezen do vinogradništva in vinarstva, saj nas ta spremlja že dolgo. Tržno gledano je vinarstvo na kmetiji pridobilo večji razmah v zadnjih 20. letih, ko je kmetijo prevzel gospodar Franc z družino.

Cviček

cvick Je zvrst rdečkastega vina, ki se prideluje iz rdečih sort grozdja žametne črnine, modre frankinje in belih sort grozdja, med katerimi prevladuje kraljevina.

Rdeče in bele sorte grozdja se tako v pravilnem sorazmerju zlivajo v čudovito harmonijo. Cviček je po sestavi eden najbolj blago dišečih in svojevrstnih vin v Sloveniji. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo (8,5 % do 10,0 vol. %), z nekoliko višjimi skupnimi kislinami, in je kot takšen edinstven in neponovljiv proizvod tako v slovenskem kot v svetovnem merilu.

Je svetlo rdečkaste barve z rubinastim odtenkom, sveže sadne arome, ki ima poudarek na rdečih sadežih (maline, češnje, rdeči ribez in nežnega, svežega, živahnega, očarljivega okusa.

Že od nekdaj so nekateri zdravniki priporočali cviček ob jedi, nekaterim bolnikom s sladkorno boleznijo, z malo želodčne kisline in s povišanim krvnim tlakom.

Cviček lahko degustirate ob obisku naše kmetije. Za dodatne informacije ali naročila nas pokličite na
041 381 271 ali pošljite sporočilo.

Modra frankinja

Je rdeče sortno vino, ki ga izoblikujejo podnebne razmere, tla, rastišče, način predelave grozdja ter kletarjenje mošta oz. vina. Pri nas je po kakovosti glavna rdeča sorta ravno modra frankinja, saj daje odlična rdeča vina. Zelo prijetna je kot mlado vino pa tudi z daljšim zorenjem daje intenzivno obarvana krepka vina, s sortno značilnim vonjem in blagimi tanini.

Vino ima okoli 12,0 vol% alkohola, diskreten saden okus in prijetno svežino, ki se s staranjem dolgo zadrži. Odlikuje jo tudi velika vsebnost antioksidantov, še posebej resveratrola. Resveratrol znižuje splošno stopnjo holesterola in zvišuje blagodejno visoko lipoproteinsko gostoto (HDL), ki varuje srce. Istočasno tudi preprečuje rakava obolenja, zato je zmerno uživanje modre frankinje še posebej priporočljivo.

Modra frankinja se postreže pri temperaturi 16-18 C k suhomesnatim jedem, divjačini in k slovenskemu narodnemu jedilniku.

Modro frankinjo lahko degustirate ob obisku naše kmetije. Za dodatne informacije ali naročila nam lahko pošljete email na: info@martinovi.com 

Martinov'c

Sauvignon

Vino je suho in prijetno ter pitno z aromo bezga. Je rumeno zelene barve.

Rumeni muškat

Rumeni muškat je polsladko vino, s tipično sortno aromo, slamnato rumene barve in prijetno pitno.

Ekološko vino

bio znakk Lega: Slemen

Karakter Beli je suha, bela zvrst iz ekološke pridelave. Vino je bogato in strukturno ter krepko.
Za to vino smo prejeli ekološki certifikat.  

Karakter Rdeči je suha, rdeča zvrst iz ekološke pridelave. Vino je bogato, strukturno, zaokroženo in pitno.

Posebna vina

Iskrivček
Je rahlo peneče polsuho rose vino. Peneče vino, ki je s svojimi mehurčki igrivo, rahlo sveže in prijetno sadno. Priporočamo ga kot aperitiv, pred začetkom kosila ali večerje.


Šarmer
Je rahlo peneče posladko belo vino. Peneče vino, ki je s svojimi mehurčki igrivo in sadno. Lepo se poda tudi ob sladicah.

Modra frajla
Mladostno, navihano vino temno rdeče barve.  Mehurčki prijetno pobožajo usta in harmonično zaokrožijo celoto. Priporočamo ga kot aperitiv. Poda se tudi k manj sladkim sladicam.