nudimo vso pozornost in domačnost

Vprašanja / rezervacije

Za vse informacije ali rezervacije nas lahko pokličete na številko: 07 49 61 057 ali 041 381 271.
Informacije in rezervacije lahko zahtevate tudi preko spletnega obrazca.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Sporočilo ni poslano. Prosimo, preverite podatke

Kulinarika

Kmetija pri Martinovih nudi okus tradicije, domačnosti in družine. Naša posebnost in hkrati prednost je v tem, da je vsa hrana, ki jo ponudimo gostom, pridelana doma ali lokalnega izvora. To dokazuje tudi eko certifikat, ki ga pridobimo vsako leto. Proces pridelave pričnemo že v hlevu, saj živali hranimo z domačim žitom in deteljo. Pri predelavi mesa, še vedno uporabljajmo dobre stare recepte, v sodobno opremljeni predelovalnici mesa.
Na kmetiji pridelujemo salame, špehovke, šunke, slanine, klobase, pečenice, jetrno pašteto ter domačo zaseko in ocvirke. Nekateri pridelki, pa so naprodaj tudi našim gostom.  Tako pri kulinariki, kot tudi na ostalih področjih, je naše glavno vodilo dobro počutje gostov. Iz tega razloga, se vsakemu obiskovalcu posebej posvetimo in mu na kratko predstavimo koncept naše kmetije.

Pristen in oseben človeški odnos, je tisti ki šteje. Pri nas drži načelo, da prideš kot gost in odideš kot prijatelj.  
IMG_6908IMG_6892IMG_6877IMG_6874IMG_6497IMG_6472IMG_6422IMG_6932zajtrk10157124_720761044613407_5918407505281848238_ncvičekpekaPri Martinovih 1IMG_20200411_114045

Suhomesni izdelki

IMG_0407 Na kmetiji pridelujemo: salame, špehovke, šunke, slanine, klobase, pečenice, jetrno pašteto ter domačo zaseko in ocvirke.

Proces pridelave se praktično začne že v hlevu, ko hranijo živali z domačim žitom in deteljo. Nadaljuje se v predelavi mesa, kjer še vedno uporabljajmo dobre stare recepte pri pripravi le-tega v sodobno opremljeni predelovalnici mesa.

Gostje lahko na kmetiji kupijo špehovke, klobase, jetrno pašteto, domačo zaseko, ocvirke in mast.

Domača zelenjava

freegreatpicture-com-27424-vegetables-and-fruits-picture Zraven vseh mesenih izdelkov, imamo na kmetiji vso zelenjavo iz lastne proizvodnje. Proizvedemo dovolj zelenjave za goste in zase.

Na kmetiji gojimo:
veliko vrst solat, zelje, paradižnik, papriko, kumare, buče, jajčevce, fižol, korenje, peteršilj.

Vsa zelenjava je sezonska.

Domači sokovi

bg-low-apple-juice-07 Na kmetiji proizvajamo tudi sokove:
  • jabolčni sok,
  • grozdni sok,
  • in bezgov sirup.
Proizvodnja jabolčnega in grozdnega soka se začne s pobiranjem pridelkov. Nato se jabolka zmeljejo in grozdje spreša. Dobimo sok, ki ga pasteriziramo pri 78 °C in natočimo v steklenice.

Za jabolčni sok so primerne stare sorte jabolk, ki dajo soku še poseben okus.

Bezgov sirup pa pripravimo tako, da bezgovo cvetje pustimo namakati čez noč v hladni prekuhani vodi. Naslednji dan sok precedimo, dodamo malo citronske kislino in sladkor (po okusu). Še enkrat prekuhamo in natočimo v čiste, ogrete steklenice in takoj zapremo.

Ostali domači izdelki

mar Gostje na kmetiji lahko kupijo tudi marmelade (jabolka+robide, črni ribez, češnje, breskve, slive…). Vse sadje je pridelamo na kmetiji sami. Vsak izdelek je negovan posebej, z ljubeznijo do narave in okolja.

Izdelki vsebujejo le naravne antioksidante, katere so že od nekdaj uporabljale naše stare mame.